martes, 5 de abril de 2016

30. Els tractaments frigorifics

Els tractaments frigorífics rebaixen la temperatura del producte fins a valors que disminueixen al mínim l’activitat metabòlica dels aliments frescos i en els quals pocs microorganismes poden sobreviure.

La porpiedad organomanolèptica es el conjunt de trets sensorials de color, forma, aroma, gust i textura que fan més o menys atractiu l'aliment.
La refrigeració consisteix a rebaixar la temperatura de l'aliment a valors entre els 0 i els 8 graus.

.La congelació rebaixa la temperatura del producte per sota del seu punt de congelacio entre els 18 i els 22.

La deshidratació és una tècnica que elimina el contingut d'aigua d'un producte, i redueix la capacitat microbiana d'atacar-lo. Es pot dur a terme de dues maneres: per escalfor i per liofilitzacio.

La congelació és un procés delicat que s’ha de fer de manera ràpida i només una vegada en la vida de l’aliment, per evitar alterar-ne greument les característiques nutritives i organolèptiques.

Resultado de imagen de congelacion Resultado de imagen de deshidratacion
Resultado de imagen de refrigeracion

No hay comentarios:

Publicar un comentario