martes, 29 de marzo de 2016

La pesca i l'agricultura

La pesca:la pesca és encara una activitat de captura de productes del mar i aigües continentals, ja que, fins ara, l’esser humà no ha pogut dominar el medi de producció i només n’ha pogut millorar les tècniques de captura.

La pesca esportiva:És una pesca d’aficionat amb llicència, des de la costa o des d’una embarcació, únicament per al consum propi.

Pesca profesional:Els pescadors d’ofici disposen d’embarcacions i ormeigs especialitzats, i coneixen les tècniques més adequades.Hi han diferents tipus:
Pesca costanera:• La pesca costanera es fa en vaixells petits que solen tornar a port en acabar la jornada i que no tenen maquinària per conservar el peix.
Pesca d'altura:es fa exclusivament amb xarxa i vaixells grans amb sistemes electrònics de recerca dels bancs de peix, i que disposen de maquinària per conservar el peix durant dies o setmanes.

Els ormeigs artesants:capturen i manipulen el peix i el marisc sense fer-lo malbé amb cops, de manera que té més valor econòmic.
Els arts de pesca amb xarxes fixes com l’armallada, el sardinal o l’almadrava, es calen durant unes hores del dia i es recullen més tard, amb els peixos que hi han quedat retinguts.
En els arts de pesca amb xarxes mòbils, el pescador no abandona l’art durant la pesca, sinó que hi treballa contínuament.

La tècnica d’encerclament mitjançant teranyina o xàvega, consisteix a localitzar un banc de peixos amb llums o altres sistemes (avions i sonars) i encerclar-lo amb una xarxa.

 La tècnica d’arrossegament, mitjançant bous, consisteix a fondejar una xarxa en forma de bossa prop de zones on sovintegi el peix, i anar-la arrossegant des d’una embarcació durant unes hores, fins que sigui plena. Aleshores es recull amb l’ajuda d’un cabrestant



No hay comentarios:

Publicar un comentario